TUTORIAL : Cara Ubah Fail Format PES Ke Format JEF Guna PE 7

Ada yang bertanya pada saya berkenaan software PE 7 samada boleh digunapakai untuk mesin jahit jenama/model lain selain daripada brother?

Jikalau sebelum ini saya katakan tidak... Namun setelah saya sendiri 'mengodek²' rupa²nya boleh... Dan ada seorang customer yang beli pun kata memang boleh tapi ada caranya ye...

Sebelum itu... Ini format fail yang boleh digunakan dengan PE 7 ini...

Tajima (.dst)
Melco (.exp)
Pfaff (.pcs)
Husqvama/Viking (.hus)
Husqvama/Viking (.vip)
Husqvama/Viking (.shv)
Janome (.jef)
Janome (.sew)
Singer (.csd)
Singer (.xxx)

Dalam banyak² senarai tu yang saya faham cuma mesin jahit Janome je sebab kebanyakkan yang tanya saya samada PE7 ni boleh tak guna untuk format .jef? Jadi jawapannya boleh ye.... Dah siap editing sila ikut cara² yang ditunjukkan di bawah ye....



PE7 bila kita save automatik akan simpan fail/gambar/design yang kita telah edit itu ke dalam format .Pes  . Jadinya nak tukar ke format lain agar sesuai dengan mesin jahit anda... Sila ikuti step by step tutorial bergambar di bawah. In Sha Allah boleh... Selamat mencuba...
(FILE -> EXPORT->FILE NAME -> SAVE)





0 comments:

Post a Comment