TUTORIAL PE7 : Install Font Baru


Dah ada Software PE Design 7 ?
Nak buat ayat bagai tapi FONT tak best/cantik?
Jom Download dan Install FONT Cantik²
Ada sesetengah komputer download je dah boleh guna kan... Sesetengahnya tak boleh...
Komputer Ninie dah download kemudian kena unzip -> copy -> paste baru leh guna
Ini cara Ninie buat di komputer Ninie ye...

Pst... Bila dah siap download, copy and paste tu...
tutup paparan/exit PE7 yang terbuka dan kemudian buka semula ye....

*Selamat Mencuba :)

Pesanan : Jangan klik kotak ABC tu ye... sebab itu untuk font saiz comel² je. Jadinya font yang kita download tak akan keluar di Font List tu nanti









0 comments:

Post a Comment